Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy PT-MASZ jest firma prywatną, założona w 1989r. na bazie wieloletniego doświadczenia właściciela - inż.Tadeusza Pęksy. W krótkim czasie z niewielkiego warsztatu wykształciła się dynamicznie rozwijająca się firma. Obecnie zakład zatrudnia wysoko wykwalifikowanych pracowników, dysponuje własnym biurem konstrukcyjnym i filią w postaci centrum wystawienniczo-doświadczalnego w Człuchowie. W 2001 roku przejęliśmy produkcję po upadłym przedsiębiorstwie Mechanizacji Maszyn w Bielawie.
Podstawowy profil produkcji stanowią maszyny dla przemysłu spożywczego, w tym również mleczarskiego, tj.: grupa próżniowych homogenizatorów do produkcji majonezu metodą "na zimno" i "na gorąco", sosów na bazie majonezu, dresingów, ketchupu próżniowe rozdrabniacze do chrzanu i innych warzyw korzennych młyny do musztardy kompletne linie do produkcji ketchupu termizatory dla przemysłu mleczarskiego homogenizatory dla przemysłu kosmetycznego dozownice wszelkiego rodzaju przenośniki, linie sortownicze drylownice, odszypułczarki urządzenia do mycia warzyw, owoców i opakowań, zbiorniki z i bez mieszadeł urządzenia nietypowe, produkowane na życzenie klienta
Od początku swej działalności stosowanie przez firmę nowoczesnych technologii oraz rozwiązań umożliwiło spełnienie ostrych wymogów pod względem jakości, wydajności i higieny stawianych producentom branży spożywczej, w tym mleczarskiej. Produkowane wyroby szybko zdobyły renomę i uznanie wśród licznych klientów firmy. Stała współpraca z wieloma przedsiębiorstwami zapewnia nowe rozwiązania technologiczne, pozwalając na bieżąco i z jak najlepszym skutkiem dostosować parametry i charakterystyki produkowanych urządzeń do wymagań klientów. Dzięki temu, wytwarzane przez nas urządzenia, wyposażone w stosowne atesty i certyfikaty wyróżniają się nowoczesnością zastosowanych rozwiązań, dużą niezawodnością i trwałością. Zdobyły uznanie nie tylko renomowanych odbiorców krajowych. Są również eksportowane na rynki wschodnie i zachodnie.
Nowoczesne urządzenia próżniowe dają możliwość stosowania efektywnych technologii produkcji żywności, zapewniających wysoką jakość i trwałość, ograniczających stosowanie konserwantów. Wymienione zalety naszych maszyn w znacznym stopniu przyczyniły się do konkurencyjności krajowych wyrobów spożywczych wobec narastającej w latach 90-tych tendencji importu żywności. Produkty wytwarzane na maszynach naszej produkcji znane są powszechnie ze swych wysokich walorów smakowych oraz odżywczo-zdrowotnych. | |
|
|