PL UK RU
PT-MASZ
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej firmy. Pytania i szczegółowe informacje można uzyskać mail'owo lub telefonicznie.

Menu serwisu
PT-MASZ History
Trading Offer
Assembly Line
Download
Search
Contact
Ketchup

Istnieje kilka metod produkcji ketchupu. Oto najczęściej stosowane linie produkcyjne:

Metoda produkcji "na zimno"

Mieszanie koncentratu z dodatkami odbywa się w zbiorniku z poziomym mieszadłem. Po dokładnym wymieszaniu składników następuje homogenizacja produktu. W momencie zakończenia procesu homogenizacji gotowy produkt zostaje podany na linii rozlewu i konfekcjonowania.

Metoda produkcji "na gorąco"

Prosta metoda produkcji ketchupu "na gorąco". Koncentrat pomidorowy wraz z dodatkami podgrzewany jest w zbiornikach pionowych z jednoczesnym mieszaniem. Po osiągnięciu odpowiedniej temperatury i czasu pasteryzacji produkt podawany jest przez młyn koloidalny na zbiorniki magazynowe. Po schłodzeniu podawany jest na linię rozlewu.

Metoda produkcji wysokojakościowego ketchupu

Metoda ta polega na homogenizacji, mieszaniu, pasteryzacji i odgazowywaniu w jednym urządzeniu tj.Wieloprocesor Próżniowy HP 700-1000.

 

 

 

Panel administratora
Top!